iga


inż. Iga Królicka

Absolwentka studiów inżynierskich na kierunku „żywienie człowieka” (specjalizacja: dietetyka) na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Swoją wiedzę i umiejętności stale poszerza na specjalistycznych kursach, konferencjach i szkoleniach z zakresu żywienia, dietetyki, psychodietetyki oraz technologii żywności. Uczestniczka licznych warsztatów kulinarnych, współautorka bloga Nasza Kasza, na którym przedstawia przepisy na szybkie, smaczne i zdrowe posiłki z wykorzystaniem różnych gatunków kasz.

W codziennej pracy stawia na indywidualne podejście do każdego pacjenta, uwzględniające zarówno jego stan zdrowia, jak i prowadzony tryb życia czy preferencje kulinarne.

Wierzy, że prawidłowa dieta, zapewniająca dobre zdrowie oraz samopoczucie nie musi wiązać się z wyrzeczeniami i nudą na talerzu!

Usługi:

  • żywienie w chorobach dietozależnych,
  • diety wspomagające profilaktykę wielu chorób,
  • żywienie dzieci z nadwagą oraz z różnymi zespołami np. z autyzmem,
  • opracowywanie indywidualnych jadłospisów,
  • wspomaganie skutecznego odchudzania,
  • zasady komponowania oraz przygotowywania zdrowych, pełnowartościowych posiłków,
  • edukacja żywieniowa,
  • pomiary składu ciała.
Wróć